На 09.06.2018г. в гр.Пловдив се проведе “The Murph Challenge 2018, one shot”.
Акцентът на събитието отново беше фокусиран върху отдаване на почит към загиналите Български парашутисти от силите за специални операции.
За Кросфит обществото този празник е от огромно значение и всяка година той се отбелязва с изпълнението  на убийствен комплекс от упражнения:
1 миля бягане
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека
1 миля бягане
с 10кг. бронежилетка
„Мърф“ се провежда в чест на военноморският тюлен, лейтенант Майк Мърфи, който е убит в Афганистан на 28 юни 2005 г. Този комплекс е бил един от неговите любими и кръстен от него, „Бронежилетка“. След смъртта си, тюлена е награден с най-високото отличие на американските военни сили „Медалът на честта“, а предизвикателството Мърф става входящ тест за американските специални части. Мърф се изпълнява традиционно от хиляди ентусиасти в цял свят като тази година броят им в Пловдив достигна над 100 души.
Отборът на „Спорт и Сигурност” беше представен от шампиона на Мърф 2017 – Марио Василев, председателят на сдружението Костадин Станоев, зам. председателя Антонио Василев, Росен Гроздилов и Александър Петров. Времето на Марио беше отчетено от секунданта на 37.25мин., което време го нареждаше в челната тройка, но от съдийския състав то бе завишено незнайно защо с три наказателни минути и го постави на 5то място.
Въпреки негодуванията на публиката съдийския състав не успя да обясни методиката за оценяване и санкциониране на участниците.
Мероприятието не е със състезателен характер, но участниците в него се готвят усилено и се съревновават помежду си, показвайки най-доброто на което са способни.

Pin It on Pinterest

Share This