За четвърта поредна година на 10.06.2017г. в гр.Пловдив се проведе състезанието Тhe Murph Challеnge 2017г., което представлява брутален физически кросфит състоящ се от:

1 миля бягане
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека
1 миля бягане
с 10кг. бронежилетка

 

 

 

 

 

 

 

 

Предизвикателството MURPH носи името на лейтенант от военноморските сили на САЩ – Майкъл Патрик Мърфи, който на 28.06.2005г. в Афганистан жертва живота си, излизайки от укритието си, за да се свърже с базата и да повика подкрепление за своята група тюлени, която е обградена и обстрелвана от десетки талибани. След като е уцелен на няколко пъти от смъртоносни вражески куршуми изпуска слушалката, но въпреки това той успява да я вдигне и с последни сили да предаде координатите на групата си. Въпреки тежките си рани, взима оръжието си и прикрива своите бойни другари. Майк не оцелява, но неговите близки започват ежегодно да провеждат брутално физическо изпитание наречено „Предизвикателство на Мърфи“, с което да почетат паметта и саможертвата му.

В състезанието Тhe Murph Challеnge 2017г. взеха участие бивши и настоящи командоси от силите за специални операции на МО, МВР и други специализирани звена, както и спортни организации. Отборът на НС „Спорт и Сигурност“ – Сандански бе представен от Марио Василев и Красимир Узунов. Марио премина нечовешкото предизвикателство с време от 28:09 мин., с което спечели първото място и грабна наградата. Той участва за втори път и подобри времето си от миналата година, което бе 53 мин. Докато преминаваше през физическия кросфит, наблюдаващите крещяха думите: „ … ти си машина човече“.

 

 

 

 

 

Тук може да видите линк от предаването БТВ Репортерите за предизвикателството „МЪРФ“

http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-predizvikatelstvoto-marf.html

Pin It on Pinterest

Share This